Dit boek zal je kans op beleggingssucces maximaliseren. Niet door een nieuwe, geheime formule te propageren waarmee je de beurs kunt verslaan, maar door het ontmaskeren van illusies die het leven van beleggers teisteren. Lees het voordat je ergens ook nog maar één euro in belegt!
— John Bogle, oprichter van Vanguard en 'één van de 4 beleggingsreuzen' van de 20ste eeuw (Fortune magazine).

De meeste vermogensbeheerders en beleggingsfondsen beloven veel geld voor je te verdienen. Ze blijken echter een groot deel van het rendement van hun klanten naar zichzelf toe te trekken en op de lange termijn doen ze het daarom bijna zonder uitzondering slechter dan de markt. Toch blijven beleggers op grote schaal hun geld aan ze toevertrouwen. Hoe kan dat?

 

In De beleggingsillusie beschrijven Marius Kerdel en Jolmer Schukken hoe er door de beleggingsindustrie een geraffineerde illusie in stand wordt gehouden. Door onze emoties aan te wakkeren en kosten te verbergen, verleiden ze ons keer op keer om die illusie na te jagen. Dat levert aantrekkelijke inkomsten op voor de vermogensbeheerders maar leidt tot hoge kosten voor beleggers. Die kosten zijn zo aanzienlijk dat beleggers uiteindelijk vaak meer dan de helft van hun opgebouwde vermogen afdragen aan hun financiële ‘helpers’.

Op vlotte en heldere wijze helpen de auteurs je die illusie te doorzien en nemen ze je terug naar de basis van beleggen. Ook bieden ze een praktische en voor iedereen toegankelijke oplossing: drie regels om je vermogen eenvoudig en verstandig te laten groeien.